Mijn naam is Jaco van Toor, geboortejaar 1975 en woonachtig in Gelderland.

In 2006 heb ik een oude hobby weer opgepakt, namelijk vogelen. Via internet kwam ik er achter dat er door een telescoop ook foto's te maken waren. Dit heb ik een tijdje geprobeerd, maar leverde geen bevredigende resultaten op.

In 2008 heb ik besloten om de telescoop in te ruilen voor een Spiegelreflexcamera. Ik ben begonnen met een Pentax K10D in combinatie met een aantal lenzen waarbij de Sigma 50-500mm toch wel de meest gebruikte is geweest.  Omdat Pentax niet de kwaliteit kon geven die ik op een gegeven moment wenste, ben ik begin 2009 overgestapt op Canon, waar ik inmiddels verschillende body's en lenzen van heb aangeschafd.  

Ik heb mezelf het fotograferen meest aangeleerd in dierentuinen. De laatste jaren heb ik me volledig gefocused op het fotograferen in de natuur, waarbij ik aan alle facetten, zoals landschappen, macro en het fotograferen van vogels en dieren heel veel plezier beleef.

 


Een foto is voor mij een gevoel en een belevenis. Als ik een onderwerp wil fotograferen heb ik in de meeste gevallen al een plaatje in mijn hoofd zitten hoe ik de foto het liefste zie. Dit vergt soms een hoop voorbereidingen en geduld, maar kan ook een toevalstreffer zijn. Door mezelf eerst te verdiepen in mijn onderwerp, zoals het observeren van een bepaald dier of vogel, krijg ik een beeld hoe ik het onderwerp graag op de foto zou zien. 

 

 

 

 

Na enkele jaren te hebben gefotografeerd vond ik het tijd worden om mijn beelden aan anderen te laten zien en er over te vertellen.

Door het houden van exposities en lezingen probeer ik de mensen te laten genieten van mijn foto's en de belevenis erachter.

 

 

 

 

Na de afsluiting van een periode in mijn leven heb ik een tattoage laten zetten van een levensboom met daarin de woorden : Vivat, Crescat, Floreat.

Deze latijnse woorden staan in het Nederlands voor Leef, Geloof, Bloei. Drie woorden die ik probeer uit iedere dag te halen.

 

Ik wens u veel kijkplezier en wellicht tot ziens.

Vriendelijke groet.

Jaco